23/04/2024
16.5 C
Serres

Επαγγελματική συνταγή… για γαλακτομπούρεκο!

Array

Επαγγελματική συνταγή… για γαλακτομπούρεκο!

Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από ζαχαροπλαστείο.

Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε !!!

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού

procredit bank serres epimelitirio

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι

Οδηγίες


  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
  2. Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του.
  3. Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.
  4. Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
  5. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα.
  8. Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
  9. Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).
  10. Αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.
  11. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.
  12. Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.
    Στρώνουμε την κρέμα.
  13. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
  14. Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.
  15. Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.
  16. Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.
  17. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.
  18. Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
  19. Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει απο τους ατμούς θα κόψει νερό).

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Αποτελεί άλλωστε και μια μέρα που γιορτάζουν σχεδόν όλες οι οικογένειες,...

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Η Fiat Professional σταθερά είναι πρωταγωνίστρια στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών χάρη στην πλούσια γκάμα που διαθέτει. Ανακάλυψε τη νέα σειρά Fiat Professional...

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με...

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου έζησε δύσκολα...

Η ηθοποιός μίλησε και για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός» Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαρία Αντωνά: Το αινιγματικό βίντεο μετά τον χωρισμό της από τον Άρη Σοϊλέδη

Ένα νέο post στο Instagram έκανε η Μαρία Αντωνά, την οποία φέτος οι τηλεθεατές παρακολούθησαν στο Survivor, όπου και έκλεψε τις εντυπώσεις με την προσπάθεια που...

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

«Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή… Εμείς θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά…». Μ’ αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Κωνσταντίνος...

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, της ΟΕΒΕΣΣ, της ΓΣΕΒΕΕΕ, της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε στην...

Συνέχισε να διαβάζεις