Φανταστικά μπακλαβαδάκια

Φανταστικά μπακλαβαδάκια

Συστατικά

  • 1 κιλό φύλλα μπακλαβά ή κανταϊφι, όχι παγωμένα,
  • 1 ½ φλ. φυτικό βούτυρο,
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα,
  • 1 φλ. κάσιους,
  • ½ φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα,
  • ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα,
  • 2 κουταλιές κανέλα,
  • ½ φλ. ζάχαρη,
  • 1-2 κουταλιές σταγόνες ροδόσταγμα,
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλ. ζάχαρη,
  • 3 φλ. νερό,
  • ½ λεμόνι ο χυμός,
  • 2-3 ξυλάκια κανέλα,
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλο.

Βήματα

  •  Βήμα 1Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να κοχλάσουν.
  •  Βήμα 2Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 6-7 λεπτά.
  •  Βήμα 3Αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε.
  •  Βήμα 4Σε ένα μπολ, ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά τους ξηρούς καρπούς ή να κάνετε δικούς σας συνδυασμούς).
  •  Βήμα 5Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
  •  Βήμα 6Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  •  Βήμα 7Παίρνετε ένα φύλλο, το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας και το αλείφετε με το βούτυρο.
  •  Βήμα 8Ακολούθως, διπλώνετε το φύλλο και σχηματίζεται ένα τρίγωνο.
  •  Βήμα 9Μετά το ξαναδιπλώνετε και σχηματίζεται μια λωρίδα 3εκ.
  •  Βήμα 10Την τυλίγετε γύρω – γύρω από τα δυο σας δάχτυλα (τον δείκτη και το μεσαίο) μέχρι να δημιουργηθεί ένα μικρό ποτηράκι.
  •  Βήμα 11Στερεώνετε τη μια άκρη του φύλλου στη βάση και την άλλη από πάνω.
  •  Βήμα 12Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  •  Βήμα 13Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάζετε στο καθένα 1 -2 κουταλιές από τη γέμιση.
  •  Βήμα 14Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  •  Βήμα 15Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κάθε μπακλαβαδάκι 3-4 κουταλιές κρύο σιρόπι.

Διαβάστε επίσης: