Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους

Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το νόστιμο και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους

Σας έχουμε ένα πολύ εύκολο, μικρό και λαχταριστό σνακ για όλους! Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις φλογέρες, τις ημέρες της Πρωτομαγιάς για τα τραπέζια σας ή ακόμα και καθημερινά στο σπίτι σας. Το αποτέλεσμα και η γεύση είναι σίγουρη επιτυχία!

Για το φύλλο κουρού
500 γραµ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
250 γραµ. μαργαρίνη (πλάκα
σκληρή)
125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
1 αυγό
λίγο σουσάμι για το φύλλο

Για τη γέμιση

400 γραµ. φέτα
100 γραµ. ανθότυρο
1 αυγό
φρεσκοτριµµένο πιπέρι (προαιρετικά)

Διαδικασία
Για το μίγμα

Ζυμώνουμε πρώτα μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Κόβουμε την πλάκα μαργαρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
Με δύο μαχαίρια κόβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται.

Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε τη μαργαρίνη ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.

Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά και το προσθέτουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
Ανακατεύουμε το μίγμα για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού µε ένα πιρούνι.
Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζυμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη ζύμη

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).

Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Όταν αφήσουμε τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

Μυστικά επιτυχίας

Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η
μαγιά.
Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα.
Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.

Δείτε επίσης