Γεμιστά κοχύλια με κιμά από τον Άκη

Φτιάξτε τα νόστιμα ζυμαρικά γεμιστά με κιμά, σάλτσα ντομάτας και μια βελούδινη μπεσαμέλ με φέτα!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ρίγανη, τον κύβο, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ζυμαρικά

  • Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Βάζουμε αλάτι, τα κοχύλια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κοχύλια και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ξύσμα από το λεμόνι και τη φέτα σπασμένη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. κοχύλια
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: