Πως να φτιάξετε απολαυστική και δροσερή γρανίτα καρπούζι *Από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά μια δροσερή και απολαυστική παγωμένη γρανίτα από το πιο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι!

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.