Η πιο εύκολη συνταγή για γρανίτα με γεύση ροδάκινο

Μιας και έξω ο τόπος, κυριολεκτικά βράζει από την ζέστη και τα θερμόμετρα έχουν χτυπήσει κόκκινο τι είναι αυτό που ψάχνουμε απεγνωσμένα αυτές τις ζεστές μέρες;

Ναι, τρόπους για να δροσιστούμε! Πολλοί επιλέγουν να μην βγουν καθόλου έξω μένοντας σπίτι με non stop αναμμένο το air condition και άλλοι μετά από πολύ σκέψη παίρνουν την απόφαση να βγουν αλλά ο ιδρώτας τους «κρατάει μια μόνιμη συντροφιά».

Σε κάθε περίπτωση μια προσωρινή λύση δροσιάς είναι…τα παγωμένα ροφήματα. Και τι πιο δροσερό από μια γρανίτα;

Η γρανίτα είναι το ρόφημα που θα σου προσφέρει την απόλυτη δροσιστική στιγμή και σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις γρανίτα με γεύση ροδάκινο για να την παλέψεις τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Το πιο γευστικό γλύκισμα του καλοκαιριού είναι η γρανίτα φράουλα κι έχουμε την απόλυτη συνταγή

Υλικά

4 ώριμα ροδάκινα (περίπου 1, 1/2 κιλό), ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένα

1/2 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, ή περισσότερη αν χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Χοντρό αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πολτοποίησε τα ροδάκινα και στη συνέχεια ρίξε τα στο μπλέντερ μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις περισσότερη ζάχαρη για γεύση. Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψάκι και περίμενε να παγώσει 2.5 περίπου ώρες.

Για κάθε ώρα που περνάει, μη ξεχνάς να ελέγχεις την γρανίτα ξύνοντας τη με ένα πιρούνι (το μείγμα πρέπει να είναι παγωμένο και αφράτο). Τέλος σέρβιρε την γρανίτα σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε τον βασιλικό αν θέλεις. Καλή απόλαυση!

Tip για extra απόλαυση: Αυτή η γρανίτα ταιριάζει υπέροχα με φρέσκα κεράσια.

Δείτε επίσης