Μια καταπληκτική τυρόπιτα
Συστατικά
- 10 λεπτά φύλλα κρούστας
- 2 αυγά
- 90 ml γάλα
- 90 ml λάδι
- Λίγο βούτυρο
- Φέτα
- Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
- Σε τηγάνι 28 cm βάζουμε λίγα κομματάκια από βούτυρο και από πάνω τους βάζουμε δύο φύλλα στο ένα ημικύκλιο και δύο φύλλα στο άλλο με τις άκρες τους να προεξέχουν.
- Προσθέτουμε ακόμα δύο φύλλα στο κέντρο και απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα με τα αυγά.
- Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
- Κρατάμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο.
- Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
- Απλώνουμε το μείγμα που κρατήσαμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ροδίσει η τυρόπιτα την βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τοποθετούμε την πίτα από την ωμή πλευρά.
- Όταν ροδίσει την σερβίρουμε.