Ταξιδεύουμε …Ιταλία -φτιάχνουμε σούπα Pappa al Pomodoro (σούπα με ψωμί και ντομάτα)

Ταξιδεύουμε …Ιταλία -φτιάχνουμε σούπα Pappa al Pomodoro (σούπα με ψωμί και ντομάτα)

Η σούπα Pappa al Pomodoro κατάγεται από την Τοσκάνη και φτιάχνεται για να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα – σε αυτή την περίπτωση, ψωμί και ντομάτες.

Pappa σημαίνει «πολτός» και αυτή είναι η σωστή πυκνότητα της σούπας.

Υλικά

900 γρ. ντοµάτες, χοντροτριµµένες

1 λευκό κρεµµύδι

200 γρ. µπαγιάτικο χωριάτικο ψωµί, χωρίς την κόρα

800 ml καυτός ζωµός κοτόπουλου

20 φύλλα βασιλικού, ψιλοκοµµένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου

Εκτέλεση

Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα, και σοτάρουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι Αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, για 5 λεπτά.

Προσθέτουµε τις ντοµάτες και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Προσθέτουµε το ψωµί και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά.

Ρίχνουµε τον ζωµό και συνεχίζουµε το μαγείρεμα ια άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να διαλυθεί το ψωµί και να πήξει η σούπα.

Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον βασιλικό.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε καπάκι και την αφήνουµε για 1 ώρα για να πήξει.

Διαβάστε επίσης: