Καλτσόνε με λιαστή ντομάτα από τον Άκη

Φτιάξτε μια χειροποίητη ζύμη και γεμίστε με λιαστές ντομάτες, ροκφόρ και κίτρινα τυριά!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, θυμάρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, τα τυριά mix, το blue cheese, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε το ένα ζυμάρι. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 20-22 εκ.
  • Βάζουμε στο κέντρο το ¼ της γέμισης, απλώνουμε λίγο νερό περιμετρικά και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Τυλίγουμε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • σιμιγδάλι, για τη ζύμη
  • ελαιόλαδο, για το άλειμα

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. blue cheese
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: