Γρήγορο καλτσόνε σοκολάτα μπανάνα από τον Άκη

Ένα τραγανό, γευστικό, σοκολατένιο και απολαυστικό calzone μόνο σε 30′ που θα σας ξετρελάνει

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε 1 φύλλο κρούστας (από την στιγμή που ανοίξουμε το φύλλο πρέπει να είμαστε γρήγοροι για να μην ξεραθούν τα φύλλα)
  • Με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε 1 πρέζα καστανή ζάχαρη.
  • Σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία  με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Δεν πασπαλίζουμε βούτυρο και ζάχαρη στο τελευταίο φύλλο.
  • Στην συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στα 4, σε σταυρό, ώστε να έχουμε 4 μικρά παραλληλόγρμμα.
  • Με ένα κουτάλι τοποθετούμε 50 γρ. πραλίνα στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.
  • Κόβουμε τη ½ μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε πάνω από την πραλίνα.
  • Σπάμε με τα χέρια μας από 2 μπισκότα και τα ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες.
  • Αλείφουμε με το γάλα το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε διαγώνια.
  • Τέλος, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης γυρνώντας  προς την εσωτερική πλευρά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλτσόνε.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 παραλληλόγραμμα.
  • Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here