Καρμπονάρα από τον Άκη


 Ετοιμάστε την παραδοσιακή συνταγή από την Ιταλία με αυγά, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα!

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 300 γρ. μπέικον, καπνιστό κομμάτι
  • 5 κρόκους
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
  • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: