Κεφτεδάκια γαλοπούλας από τον Άκη

Μια εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας. Το μυστικό είναι στο ψήσιμο!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
  • Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη: