Ανοιξιάτικο κέικ γεμιστό με φράουλα

Η καλύτερη εποχή του χρόνου, η άνοιξη, είναι εδώ και μαζί της τα αρώματα λουλουδιών και το Πάσχα, με τα έθιμα και τα υπέροχα γλυκά του.

Πάμε να δούμε την συνταγή!

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ)
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι + 1 μικρό πορτοκάλι

Γέμιση

  • 10 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 γρ. φρέσκιες φράουλες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Aλοίφουμε με λίγο από το βούτυρο 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 – 22 εκ. και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,

μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και τα ξύσματα εσπεριδοειδών.

Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε ισομερώς το μείγμα στις δύο φόρμες και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κέικ να φουσκώσουν και να χρυσίσουμ στην επιφάνεια.

Δοκιμάζουμε αν έγιναν, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους.

Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμα, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρώς και τα ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα.

Γέμιση:

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγύ.

Πολτοποιούμε τα 200 γρ. φράουλας στον πολυκόφτη.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, την πολτοποιημένη φράουλα με τη σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστεί μια ροζ κρέμα ή αν θέλουμε την ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις για να δώσει ένα κυματιστό, λευκό – ροζ αποτέλεσμα.

Κέικ:

Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα μαρμελάδας.

Απλώνουμε τη μισή φραουλένια σαντιγύ και καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ.

Απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και την υπόλοιπη σαντιγύ και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες, ολόκληρες ή σε φέτες.

Δείτε επίσης: