Κιμαδόπιτα με φέτα από τον Άκη

Μια εύκολη οικογενειακή συνταγή για πίτα με μοσχαρίσιο κιμά που έχει περισσέψει και φύλλο κουρού!

Συστατικά

  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο κουρού πάνω στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαγειρεμένο κιμά με τη ντομάτα κονκασέ. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μισό φύλλο κουρού αφήνοντας 2 εκ. κενό από κάθε πλευρά.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την πασπαλίζουμε πάνω από τον κιμά. 
  • Αλείφουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου με τον αραιωμένο κρόκο, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο κουρού και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. 
  • Αλείφουμε το φύλλο με τον υπόλοιπο αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια την κιμαδόπιτα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: