24/04/2024
12.1 C
Serres

Κοπεγχάγη, το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό

Array

Κοπεγχάγη, το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια+ 1/2 φλ. επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλίτσα βανίλια

Για τη γέμιση:

  • 7 μεγάλα αυγά
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού αμύγδαλα με το φλούδι χοντροκομμένα
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • λίγο κονιάκ για το άρωμα

Για τη κάλυψη:

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί 20×30 εκ. περίπου.


Για τη βάση: 

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα μπολ και με τα χέρια ζυμώνετε το μείγμα “τρίβοντας” τα υλικά, μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να τρίβεται σε μικρά μικρά κομματάκια όπως ο τραχανάς.

Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, το πατάτε ελαφρά σε όλη τη βάση με το χέρι σας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ περίπου.

Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.


Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165 βαθμούς.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνετε στο μείγμα αυγών.

Ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα να ενσωματωθούν πλήρως.

Ρίχνετε το μείγμα της γέμισης στο ταψί πάνω από τη ψημένη βάση, φροντίζοντας να πάει παντού ισομερώς.

Στρώνετε από πάνω το ένα φύλλο, το βουτυρώνετε καλά και συνεχίζετε τη διαδικασία στρώσιμο, βουτύρωμα φύλλου μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Αφαιρείτε το φύλλο που περισσεύει περιμετρικά.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε τα φύλλα σε λωρίδες και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο [165 βαθμούς] για 50-55 λ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Για το σιρόπι: 

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λ από την ώρα βρασμού. 1/2 λ πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το λεμόνι.

και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.

Όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζετε ζεστό με το χλιαρό σιρόπι.

Το αφήνετε να κρυώσει και να “πιει” καλά το σιρόπι, ξεσκέπαστο για να μείνει τραγανό το φύλλο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της...

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και...

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Snik: Είμαι πολύ έξυπνος, με 200 I.Q, τα παιδιά μου θα είναι πλούσια

Ο Snik παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «DownTown» και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του που χώρισαν και για ποιο λόγο φοράει γούνα και...

Βανέσα Αδαμοπούλου: Δεν μπορώ να είμαι τέλεια μητέρα, ούτε ο Ιάσονας μπορεί να είναι τέλειος γιος

Κανείς μας δεν μπορεί να είναι τέλειος άνθρωπος, σχολίασε η τραγουδίστρια Η Βανέσα Αδαμοπούλου μίλησε για την καριέρα της και τον γιο της σε συνέντευξη...

«Συγγνώμη που έχω ωραίο στήθος»: Η Σίντνεϊ Σουίνι απαντά ξανά στην παραγωγό που την είπε ατάλαντη και άσχημη

Διακοπές στο Μεξικό κάνει η ηθοποιός Σίντνεϊ Σουίνι και θέλησε να μοιραστεί μερικές φωτογραφίες με υπονοούμενο με τους θαυμαστές της, μετά το κράξιμο από...

Συνέχισε να διαβάζεις