Κορμός με cream cheese, βατόμουρα και κρέμα γάλακτος

Λαχταριστός, λευκός κορμός με φίνα γεύση από φρέσκο τυρί κρέμα και βατόμουρα. Το ιδανικό επιδόρπιο για ένα ρομαντικό δείπνο.

Βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για το αγαπημένο γλυκό. Κορμός σε παραλλαγή λευκής σοκολάτας!

Δείτε εδώ τη συνταγή:

Υλικά για τέλειο κορμό

  • 250γρ. Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 300γρ. βατόμουρα φρέσκα ή αποψυγμένα
  • 600ml Κρέμα Γάλακτος με 36% λιπαρά
  • σπόρους από ½ μπαστουνάκι βανίλιας
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 150ml γλυκό κρασί Σάμου ή Μοσχάτο Λήμνου
  • 12 σαβαγιάρ
  • φιλέ αμυγδάλου
  • ασημένια κουφετάκια για διακόσμηση

Διαδικασία: πώς φτιάχνεται ο κορμός

Βρέχετε μια μακρόστενη φόρμα μήκους 21εκ., πλάτους 8εκ. και ύψους 7εκ. και όπως είναι ελαφρά βρεγμένη τη στρώνετε με λαδόκολλα (για να μαλακώσει), αφήνοντας να εξέχει αρκετά.

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Λιώνετε 125γρ. από τα βατόμουρα μέχρι να γίνουν πουρές και τα περνάτε από σουρωτήρι του τσαγιού να φύγουν τα σπόρια.

Χτυπάτε 450ml από την Κρέμα Γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν στην επιφάνειά της μαλακές κορφούλες. Αναμιγνύετε το Cream Cheese με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα στην χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.

Στύβετε τις ζελατίνες και τις διαλύετε σε δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατεύετε δύο κουταλάκια του γλυκού από τις διαλυμένες ζελατίνες στον πουρέ των βατόμουρων και τις υπόλοιπες στο μίγμα της κρέμας.

Απλώνετε λίγo από το Cream Cheese στη φόρμα μέχρι να έχετε μία στρώση περίπου 0,5 εκ. Περιχύνετε με το ⅓ του πουρέ. Βουτάτε δύο σαβαγιάρ στο γλυκό κρασί και τα τοποθετείτε στη μία πλευρά της τερίνας. Επαναλαμβάνετε με άλλα δύο στην άλλη πλευρά και άλλα δύο κατά μήκος του κέντρου.

Ρίχνετε λίγo ακόμα Cream Cheese πάνω από τα σαβαγιάρ και ανάμεσα στα κενά τους σπρώχνετε τα μισά βατόμουρα μέσα στην κρέμα κι ανάμεσα από τα σαβαγιάρ.

Πασπαλίζετε με τον πουρέ, τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ όπως τα προηγούμενα και επαναλαμβάνετε με την κρέμα τυριού, τα βατόμουρα και τον υπόλοιπο πουρέ. Καλύπτετε με τη λαδόκολλα που περισσεύει και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την τερίνα σε μια πιατέλα. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνετε πάνω στον κορμό. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα, κουφετάκια και σερβίρετε.

Έτοιμος ο κορμός! Απολαύστε!

Δείτε ακόμα