Κοτοπιτάκια με μπεσαμέλ από τον Άκη

Φτιάξτε τις πιο τραγανές ατομικές πίτες με κοτόπουλο και βελούδινη μπεσαμέλ. Τέλειο σνακ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το βούτυρο. Ψήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και γίνει μια πάστα.
  • Βάζουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τα τυριά, τη μουστάρδα, το αβγό και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε στη μέση από την μικρή πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε στις τέσσερις λωρίδες σφολιάτας.
  • Απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το κάθε ρολό σε 3-4 κομμάτια και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για τη μπεσαμέλ

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. γάλα

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: