Κοτόπουλο με ελιές στην κατσαρόλα του Άκη

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε ζουμερό μεσογειακό κοτόπουλο με ελιές στην κατσαρόλα, συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Μερίδες: 8-10

Δυσκολία: Μετρια

Συστατικά

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα

Για το κοτόπουλο

  • 800 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 150 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 2 στικ κανέλα
  • 1 κύβο κότας
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κους κους, βρασμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο στη μέση, τα βάζουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι για να τα πανάρουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, τα στικ κανέλας, τον κύβο κότας, το κοτόπουλο και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
  • Βάζουμε το κους κους, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κους κους και μαϊντανό.

Διαβάστε επιπλέον συνταγές του Άκη: