19/04/2024
8.7 C
Serres

Κοτόπουλο με χυλοπίτες σε σάλτσα μουστάρδας με μανιτάρια

Array

Κοτόπουλο με χυλοπίτες σε σάλτσα μουστάρδας με μανιτάρια

Ένα υπέροχο πιάτο για ένα αγαπημένο, χορταστικό και πεντανόστιμο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για κοτόπουλο με χυλοπίτες βουτύρου, σε φανταστική σάλτσα μουστάρδας με μανιτάρια.

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα:
  • 800-900 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα Dijon ή άλλη επιλογής σας
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Για τις βουτυράτες χυλοπίτες:
  • 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες Μετσοβίτικες
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • 3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

procredit bank serres epimelitirio

Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρετε σε παρτίδες στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμύδια,


ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 


Προσθέτετε τα μανιτάρια,

τα αλατίζετε ελαφρώς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-5 λ μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ επιπλέον για να βγάλει το άρωμά του.


Τέλος προσθέτετε και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τη πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε το μείγμα για περίπου 3 λ να ενσωματωθεί το αλεύρι. 


Ρίχνετε το εστραγκόν, ανακατεύετε, δυναμώνετε τη φωτιά και “σβήνετε” με το κρασί.

Το αφήνετε να “αναπνεύσει” για 1-2 λ και ξαναβάζετε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο.

Ρίχνετε και το ζωμό κότας το οποίο θα πρέπει να φτάνει τουλάχιστον μέχρι τη μέση του κοτόπουλου.

Αν δεν φτάνει προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό. 


Όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτριο προς χαμηλό,

σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 40-45 λ περίπου,

αφαιρώντας το καπάκι της κατσαρόλας τα τελευταία 10-15 λ αν έχετε μείνει αρκετός ζωμός στο φαγητό. 


Όταν βράσει καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα το μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ.

Στη σάλτσα προσθέτετε τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 1/2 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Πριν σερβίρετε, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα,

το σκεπάζετε με τη σάλτσα και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λ να συγχωνευτούν οι γεύσεις.

Το σερβίρετε με τις χυλοπίτες βουτύρου.


Για τις χυλοπίτες βουτύρου: 

Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, ετοιμάζετε τις χυλοπίτες ως εξής:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό,

ρίχνετε τους κύβους κότας και μόλις διαλυθούν ρίχνετε τις χυλοπίτες και τις βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνετε.


Στραγγίζετε τις χυλοπίτες,

τις αφήνετε στο σουρωτήρι και στην άδεια κατσαρόλα που τις βράσατε βάζετε το βούτυρο

και τη κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε τις χυλοπίτες,

το ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως ζεστές τις χυλοπίτες σας μαζί με το ζεστό κοτόπουλο και τη σάλτσα τους. 

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου για να το ανεβάσει στο TikTok

Ξεφεύγουν σημαντικά τα όρια στη βία ανηλίκων, με το τελευταίο περιστατικό στην Πάτρα, όπου ένα παιδί μόλις 7 ετών ξυλοκόπησε 8χρονο μόνο και μόνο...

Μαρία Αντουλινάκη: Δεν με πήραν σε ρόλο γιατί είχα χάσει πάνω από 40...

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε η Μαρία Αντουλινάκη. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε τύχει στην δουλειά,...

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Στις 17/4 πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη των Σερρών  στην πλ. Ελευθερίας όπου πλήθος κόσμου αγκάλιασε το κάλεσμα των σωματείων για την σημερινή...

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια η Π.Ε Σερρών ενημερώθηκε  αναφορικά με επιπτώσεις επικείμενων και ισχυρών εδώ βροχοπτώσεων σε ολόκληρη την επικράτεια της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τα κορίτσıα της Νομικής Αθηνών νiκnσαν Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήραν το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Επρεπε δε να διαγωνιστούν στην αγγλική γλώσσα έχοντας απέναντι τους σχολές που μόνο στ’ όνομα νιώθεις δέος: Οξφόρδη και...

Περήφανος πατέρας ο Δάντης: Ο ταλαντούχος γιος του Χριστόφορος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

O Χριστόφορος Βλαχάκης ή αλλιώς Oxfloyd, ο γιος του Χρήστου Δάντη και της Κατερίνας Τοπάζη μετά το Τατουάζ που μας είχε συστηθεί, κυνηγά το όνειρό του...

Φρικασέ με θαλασσινά

Το φρικασέ με θαλασσινά και σέσκουλα είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο φαγητό με μια λεμονάτη ελαφριά αλευρόσαλτσα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Συνολικός Χρόνος: 1:10' Υλικά Μερίδες: 4-5 500...

Συνέχισε να διαβάζεις