Φτιάξτε ένα τέλειο κυρίως γεύμα, κοτόπουλο με αφράτη μπεσαμέλ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα, τα κολοκύθια και τις κόκκινες πιπεριές.
- Στο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά, 1 κ.σ. νοστιμιά, σοτάρουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
- Στα φιλέτα κοτόπουλο ρίχνουμε 1 κ.σ. νοστιμιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
Για τη μπεσαμέλ
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Όταν πάρει βράση, την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, μοσχοκάρυδο τριμμένο, blue cheese και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στο κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Στο μπλέντερ προσθέτουμε το ψωμί του τοστ, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί.
- Όταν διαλυθεί το ψωμί ρίχνουμε την πάπρικα και ελαιόλαδο. Χτυπάμε πολύ λίγο ίσα ίσα να ενσωματωθεί το λαδί.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκας, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Διαβάστε επίσης εδώ: