Κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο από τον Άκη

 Φτιάξτε ένα τέλειο κυρίως γεύμα, κοτόπουλο με αφράτη μπεσαμέλ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα, τα κολοκύθια και τις κόκκινες πιπεριές.
  • Στο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά, 1 κ.σ. νοστιμιά, σοτάρουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
  • Στα φιλέτα κοτόπουλο ρίχνουμε 1 κ.σ. νοστιμιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να πάει παντού.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Όταν πάρει βράση, την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, μοσχοκάρυδο τριμμένο, blue cheese και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στο κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  • Στο μπλέντερ προσθέτουμε το ψωμί του τοστ, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί.
  • Όταν διαλυθεί το ψωμί ρίχνουμε την πάπρικα και ελαιόλαδο. Χτυπάμε πολύ λίγο ίσα ίσα να ενσωματωθεί το λαδί.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκας, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here