Κοτόπουλο πανέ στον φούρνο από τον Άκη

Φτιάξτε τραγανό κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φιλετάκια και το ξινόγαλο.
  • Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη νύχτα.
  • Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Καλό είναι το μπολ να είναι ευρύχωρο. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά σε ένα μπολ. Σε αυτή προσθέτουμε τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα και 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Τα φιλετάκια αφού στραγγίσουν λίγο τα περνάμε από το μείγμα παναρίσματος.
  • Τα τινάζουμε καλά, μετά τα περνάμε ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του παναρίσματος.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και κέτσαπ.

Tip

Σερβίρουμε με κέτσαπ ή όποια άλλη σάλτσα μας αρέσει!

Συστατικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Για το πανάρισμα

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
  • 2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για μαρινάδα

  • 500 γρ. ξινόγαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα

  • 750 γρ. πατάτες τηγανητές
  • σπιτική κέτσαπ

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: