Κουραμπιέδες με 4 υλικά: Αφράτοι, λαχταριστοί και πανεύκολοι

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την ωραιότερη εποχή του χρόνου.

Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και οι φούρνοι των σπιτιών ήδη έχουν ξεκινήσει τα ψήνουν τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Αυτά τα παραδοσιακά γλυκίσματα είναι που περιμένουμε πώς και πώς για να νιώσουμε Χριστούγεννα και γιορτινή θαλπωρή.

Οι πιατέλες με αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες κοσμούν τα γιορτινά τραπέζια μας και τα ομορφαίνουν, ενώ το σπίτι μοσχοβολά μοναδικά αρώματα.

Και μπορεί να έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε τα γλυκά της μαμάς, φέτος όμως μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας κουραμπιέδες.

Βρήκαμε μια σούπερ συνταγή που γίνεται με μόνο 4 υλικά, γρήγορα και πανεύκολα!

Το αποτέλεσμα είναι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα, με θεϊκή γεύση που αποκλείεται να φας μόνο έναν.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τους φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φουντούκια αλεσμένα
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
400 γρ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι.
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τα φουντούκια, το αλεύρι, τις δυο κουταλιές άχνη ζάχαρη και το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε πατώντας με την παλάμη.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
Κόβουμε με κουπάτ.
Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε όχι πάνω από 15 λεπτά.
Όπως είναι ζεστοί οι κουραμπιέδες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, στην οποία προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 βανίλιες σε σκόνη για άρωμα.

Έτοιμοι οι κουραμπιέδες! Καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης