Κρέπες χωρίς αυγά και γάλα: Νηστίσιμες και πολύ νόστιμες για να τις φάτε γλυκές με μαρμελάδα ή αλμυρές με λαχανικά

Επιθυμείτε να κάνετε μία συνταγή για κρέπες, η οποία να είναι νηστίσιμη; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:

Νηστίσιμες κρέπες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Νηστίσιμες κρέπες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

  •   3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •   2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό.
  •   4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  •  3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι.
  •   5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
  •   1 βανίλια.
  •   6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα).

Νηστίσιμες κρέπες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.

– Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.

– Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει.

– Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.

– Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

– Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.

Τι να κάνετε για τη γέμιση

– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε, με τη νηστίσιμη μερέντα.

– Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε, τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.