16/04/2024
26.9 C
Serres

Λαζάνια με κρέας από τον Άκη

Array

Φτιάξτε μοσχαράκι κοκκινιστό στη χύτρα ταχύτητας, απλώστε σε λαζάνια, καλύψτε με μπεσαμέλ και απολαύστε!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Μέσα στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το καρότο κομμένο σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, το κρέας σε κομμάτια 3-4 εκ., τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Με δύο πιρούνια χωρίζουμε το κρέας και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψί 25×30 εκ. απλώνουμε το ελαιόλαδο και κάνουμε μια στρώση από 6 λαζάνια. Βάζουμε το 1/3 από το κρέας, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το 1/3 από τον μαϊντανό.
  • Καλύπτουμε με άλλα 6 λαζάνια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και να πάρει μια βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τους κρόκους, 50 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια, βάζουμε 50 γρ. παρμεζάνα, πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κιλά μοσχάρι, σπάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. ζωμό, βοδινού
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 18 λαζάνια, σε φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φέτα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη

Διαβάστε επίσης για τους ψαροκεφτέδες από τον Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ιβάν Σβιτάιλο: Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου

Η απώλεια του πατέρα μου με στιγμάτισε, πρόσθεσε σε δηλώσεις του Ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια, την απώλεια του πατέρα του...

Λάκης Γαβαλάς: «Θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από το να...

Συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε ο Λάκης Γαβαλάς και μίλησε για όλους και για όλα. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, έκανε τις επιλογές του ανάμεσα...

Το έχει πάει «αλλού»: Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο για να...

Ο Sin Boy αποφάσισε να φωτογραφηθεί μέσα σε ένα φέρετρο με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος του, σαν να είναι νεκρός και έγραψε...

Μαρίνα Σάττι: «Για μένα Ελλάδα σημαίνει πλαστική καρέκλα και φραπές»

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου για την προετοιμασία που κάνει ενόψει της φετινής Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό, απάντησε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παύλος Κοντογιαννίδης: Εγώ δημιούργησα έμμεσα τα πρωινάδικα

Τους έλεγα ότι παίζουν τον ρόλο του ψυχοθεραπευτή, δήλωσε ο ηθοποιός Ο Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε για το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» και υποστήριξε ότι...

Ο μητροπολίτης Ξάνθης προσπάθησε να ακυρώσει μέταλ συναυλία!

O μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων προσπάθησε να ακυρώσει μέταλ συναυλία στην πόλη του, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο frontman...

Τελευταίος σε όλη την Ελλάδα ο Δήμος Αμφίπολης ψήφισε προϋπολογισμό;

Μάλιστα στην έκτακτη (;) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, συζητήθηκαν: Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί ο Προϋπολογισμός...

Συνέχισε να διαβάζεις