24/04/2024
12.1 C
Serres

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Array

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής.

Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ.

Μερίδες:6-8

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Χρόνος προετοιμασίας:45′

Χρόνος μαγειρέματος:0′

Έτοιμο σε:5:0′


Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα
  • 2 νεροπότηρα (600ml) νερό
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
  • 6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
  • ½ λοβό βανίλιας
  • 750ml γάλα φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 90γρ. κορν φλάουρ
  • 125γρ. μαργαρίνη

Διαδικασία

Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη. 

Φτιάχνετε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.

Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη,

τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.

Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.

Συναρμολόγηση:

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα. 

Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.

Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της...

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και...

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πλοίο που πετάει; Αυτή η φωτογραφία είναι 100% αληθινή αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό πολλά παράξενα πράγματα που μας δημιουργούν πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβη. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δούμε ένα...

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος «περισυλλογής και...

Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Από την γνωριμία μέχρι το άδοξο τέλος του γάμου τους

Η 14χρονη ιστορία αγάπης έλαβε τέλος με μια λιτή ανακοίνωση Στην αγκαλιά των Ελβετικών Άλπεων, στο θέρετρο Γκστάαντ, ένας τόπος που έχει φιλοξενήσει αμέτρητες ιστορίες...

Συνέχισε να διαβάζεις