Πως να φτιάξετε την απολαυστική νηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα(BINTEO)

Μια αφράτη μπουγάτσα νηστίσιμη και για χορτοφάγους με υπέροχη κρέμα.

Από τον Άκη Πετρετζίκη


Συστατικά

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη


Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
κανέλα, σε σκόνη


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.


Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.


Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.


Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.


Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.


Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25×32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.


Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.


Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση.

Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.


Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.


Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.