Muffins με γαλοπούλα και αρακά από τον Άκη

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 50 γρ. αρακά, ξεπαγωμένο
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα, σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρκετά εύπλαστο μείγμα. (Αν το μείγμα μας τρίβεται τότε προσθέτουμε 1 κ.γ. κρύο νερό.)
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για muffins.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στα 12 και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε η ζύμη να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς τα τοιχώματα από κάθε χαρτάκι.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη γέμιση

  • Ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και μοιράζουμε το μείγμα στον πάτο από κάθε ζύμη που μόλις ψήσαμε
  • Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε κυβάκια 2 εκ..
  • Μοιράζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας πάνω από το μείγμα γραβιέρας.
  • Μοιράζουμε και τον αρακά μαζί με τη γαλοπούλα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μοιράζουμε στα φορμάκια γεμίζοντας τα ¾ του ύψους.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: