Τα πιο νόστιμα vegan σουτζουκάκια

Τα πιο νόστιμα vegan σουτζουκάκια

Μπορεί η ιδέα να δοκιμάσετε να φάτε κάτι μη ζωικό να φαντάζει αδύνατη.

Ωστόσο εάν φτιάξετε τη σημερινή συνταγή σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη.

Υλικά

600 γρ. φάβα βρασμένη

100 γρ. αλεύρι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα

Ρίγανη ξερή

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

5 ντομάτες τριμμένες

1 φλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε σε ένα μίξερ τη βρασμένη φάβα με το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φάβα, τη ρίγανη,

το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σφιχτό.

Στη συνέχεια πλάθουμε στο μίγμα σε σουτζουκάκια.

Τα περνάμε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και μαγειρεύουμε τα σουτζουκάκια.

Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τη μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν θέλετε τα συνοδεύετε με ρύζι.