Μια υγιεινή και πολύ νόστιμη συνταγή για ντόνατς στον φούρνο

Η αρχική συνταγή για τα ντόνατς απαιτεί να τηγανιστούν και να γεμιστούν με διάφορα όπως κρέμα , σοκολάτα ή μαρμελάδα

Σήμερα όμως τα φτιάχνουμε στον φούρνο για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα και επιλέγετε με τι θα τα γεμίσετε.

Υλικά

1 αβγό

180 ml γάλα

130 γραμμάρια ζάχαρη

500 γραμμάρια αλεύρι

8 γρ. μαγιά

120 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάμε το αβγό, με το γάλα και τη μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι τη ζάχαρη και τέλος το βούτυρο.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί.

Ύστερα την ανοίγουμε και την κόβουμε σε δίσκους 8 cm με πάχος 1 cm.

Τοποθετούμε τα ντόνατς σε ένα ταψί και τα αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστούν για άλλα 40/50 λεπτά.

Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Όταν τα ντόνατς είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα βουρτσίζουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here