Ομελέτα από τον Άκη


Γιατί η ομελέτα έχει τα μυστικά της! Καλοψημένη και ζουμερή μπορείτε να τη συνδυάσετε με διάφορα υλικά.

Συστατικά

  • 3 αβγά, φρέσκα, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
  • Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
  • Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη: