25/04/2024
11.5 C
Serres

Παγωτό κανταΐφι από τον Άκη

Array

Φτιάξτε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, το παγωτό σε συνδυασμό με το σιροπιαστό γλυκό κανταΐφι.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιάσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το κανταΐφι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30×40 εκ. και ραντίζουμε με το βούτυρο.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι. 
  • Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε το κανταΐφι σε 3 λωρίδες.

Για το παγωτό

  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και γίνει σαν σαντιγί. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×35 εκ.
  • Απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα του παγωτού και κάνουμε μια στρώση με το ένα κομμάτι από το κανταΐφι.
  • Καλύπτουμε με άλλο 1/3 από το παγωτό και άλλη μια στρώση από το κανταΐφι.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο παγωτό, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απλώσει το μείγμα σε όλη τη φόρμα.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και φιστίκια Αιγίνης.

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα

Για το κανταΐφι

  • 250 γρ. κανταΐφι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το παγωτό

  • 1/2 κ.γ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φιστίκια Αιγίνης

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Κώστας Μπούμπας για την αντιμετώπιση των Πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των...

Όταν ο Πατριάρχης Βελιγραδίου κ.κ.Πορφύριος συναντά πάνοπλο τον Ηγεμόνα του Δεσποτάτου των ...

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βελιγραδίου και πάσης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είναι μιά ασκητική μορφή, που κλήθηκε να διαποιμάνει τα της Εκκλησίας των...

Ενεργοποιείται η Κάρτα του Αγρότη

Από τη Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη»  η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γραμματοκομμιστής ξένων σχεδιασμών η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με αφορμή τη φετινή “Διεθνή ημέρα πολυμέρειας” ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και καθηγητής Οικονομικών στο Α.Π.Θ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:“Η Ευρώπη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Με απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, τοποθετούνται, για πρώτη φορά, 122 Επιτελικά Στελέχη στη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για μια πρώτη σειρά στελεχών που...

Όταν ο Πατριάρχης Βελιγραδίου κ.κ.Πορφύριος συναντά πάνοπλο τον Ηγεμόνα του Δεσποτάτου των Σερρών Ιωάννη Ούγκλεση

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βελιγραδίου και πάσης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είναι μιά ασκητική μορφή, που κλήθηκε να διαποιμάνει τα της Εκκλησίας των...

Γιώργος Γεωργαντάς: Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους πρέπει να δομηθεί η ενίσχυση της ΟΝΕ

Τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους πρέπει να δομηθεί η ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο πλαίσιο της μελλοντικής διεύρυνσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων,...

Συνέχισε να διαβάζεις