18/04/2024
11.5 C
Serres

Πανεύκολη τούρτα παγωτό καλυμμένη με σως ζεστής σοκολάτας

Array

Πανεύκολη τούρτα παγωτό καλυμμένη με σως ζεστής σοκολάτας

Μια υπέροχη τούρτα παγωτού με τραγανή μπισκοτένια βάση, με στρώσεις πανεύκολου σπιτικού παγωτού σοκολάτας και φυστικοβούτυρου,

καλυμμένο με σως ζεστής σοκολάτας γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φυστίκια.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;;

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Μια συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο παγωτό σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα Oreo
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας

Για το παγωτό φυστικοβούτυρο:

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού (300 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο λιωμένο

Για το παγωτό σοκολάτα:

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού (300 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) κακάο σκόνη

Για τη ζεστή σως σοκολάτας:

  • 2/3 φλ. τσαγιού (160 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) σκόνη κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη (60+60 γρ. χωριστά)
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για γαρνίρισμα:

  • καβουρδισμένα φυστίκια ανάλατα, ψιλοκομμένα

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

 Πολτοποιείτε σε μίξερ ή σε μπλέντερ τα μπισκότα όρεο σε “ψίχουλα”,

προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.


Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης του,

πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Για το παγωτό φυστικοβούτυρο: 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη παγωμένη (από το ψυγείο) κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να έχουν δημιουργηθεί “πτυχές” και  να “στέκεται”.

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.


Αδειάζετε το μείγμα παγωτού στο ταψάκι, πάνω από τη μπισκοτένια βάση,

με μια σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώνει

Για το παγωτό σοκολάτα:

 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη παγωμένη (από το ψυγείο) κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να έχουν δημιουργηθεί “πτυχές” και να “στέκεται”.

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

 Βγάζετε το ταψάκι από τη κατάψυξη, αδειάζετε το μείγμα παγωτού σοκολάτας στο ταψάκι,

πάνω από το μείγμα παγωτού φυστικοβούτυρου,

με μια σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνειά του και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη να παγώσει καλά για 7-8 ώρες περίπου,

ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.

Για τη ζεστή σως σοκολάτας: 

Λίγη ώρα πριν σερβίρετε το παγωτό σας φτιάχνετε την επικάλυψη ζεστής σοκολάτας.

Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη,

τη σκόνη κακάο, το αλάτι και τα 60 γρ. κομματάκια σοκολάτας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τα ανακατεύετε μέχρι να έλθουν σε σημείο βρασμού.

  Στη συνέχεια, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο,

τα υπόλοιπα 60 γρ. κομματάκια σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και έχετε μια λεία, σοκολατένια σως. 

Βγάζετε το παγωτό σας από τη κατάψυξη, αφαιρείτε τα τοιχώματα του ταψιού και περιχύνετε αμέσως το παγωτό με τη χλιαρή σως σοκολάτας.

Την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, αφήνοντας να κυλίσει ελαφρώς στα τοιχώματα περιμετρικά.

Τη διακοσμείτε με τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια και σερβίρετε.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή:sintayes

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

Το Σάββατο το πρωί, στις 20 Απριλίου , η τοπική επιτροπή Σερρών της Πανελλήνιας  Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας διοργανώνει το πρώτο "Κυνήγι πασχαλινού αυγού"...

Δύο Σερραίες στον τελικό της Microsoft Office Specialist!

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA τα ονόματα των δύο μαθητριών  από τον Νομό Σερρών που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην...

Στις Σέρρες η 4 η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Ο Δήμος Σερρών φιλοξενεί την 4η  Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “BREAKING ISOLATION” (Σπάζοντας την Απομόνωση). Το διήμερο 17 και 18 Απριλίου 2024,...

Το ΟΕΕ ζητά για τις φορολογικές δηλώσεις σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη νομοθέτηση ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, με σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης, εντός του οποίου θα υποβάλλονται οι φορολογικές...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αρχαία Ολυμπία: Εντυπωσιακές εικόνες από την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά

Το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου,...

Μαίρη Συνατσάκη: «Μου έκανε άσχημη εντύπωση που σε site με βρεφικά υπήρχε ο διαχωρισμός αγόρι-κορίτσι»

Η Μαίρη Συνατσάκη δέχθηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων μετά τις δηλώσεις της για τα βρεφικά ρούχα. Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο...

Η Σερραϊκή εταιρεία ΠΑΡΦΕ υποψήφια στα Greek Exports Awards 2024

Στα Greek Exports Awards 2024  (#gefa24), τα βραβεία θεσμός των Ελλήνων εξαγωγέων συμμετέχει η Σερραϊκή εταιρία ΠΑΡΦΕ με τη σειρά προϊόντων Riddle Peanut Butter Wafers. Τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται...

Συνέχισε να διαβάζεις