Αγιορείτικη συνταγή: Παστίτσιο χωρίς κιμά στο οποίο υποκλινόμαστε!

Αγιορείτικη συνταγή: Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή, με παστίτσιο χωρίς κιμά.

Διανύουμε την περίοδο της σαρακοστής και οι περισσότερες νοικοκυρές ψάχνουν αντίστοιχες νηστίσιμες συνταγές.

Αυτή είναι μία από αυτές που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας χορτάσουν.

Αναλυτικότερα:

Οδηγίες για να φτιάξετε παστίτσιο χωρίς κιμά


Τα υλικά

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
  • Λίγη κανέλα
  • 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 300 γρ. χυμός ντομάτας


Για την μπεσαμέλ:

  • Λίγος μαιντανός
  • 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
  • Λίγο μπαχάρι
  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • Λίγο πιπέρι μαύρο
  • 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

– Ετοιμάζουμε τη σάλτσα – βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαιντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά – ώσπου να στεγνώσει.

– Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια.

– Τα βράζουμε μαζί 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.

– Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

– Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.

– Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.

Δείτε επίσης: