Πατατοκεφτέδες

Πατατοκεφτέδες

Συστατικά

  • 5 μέτριες πατάτες (1 κιλό),
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο,
  • 1 μεγάλο αβγό,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λάδι για τηγάνισμα.
  • Για το πανάρισμα
  • 2 αβγά χτυπημένα,
  • 1 ½ φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 ½ φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη.

Βήματα

  •  Βήμα 1Ξεπλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε να κοχλάσουν.
  •  Βήμα 2Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 1 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά (πρέπει να είναι πολύ μαλακές).
  •  Βήμα 3Ύστερα, τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με το εργαλείο για πουρέ.
  •  Βήμα 4  Προσθέτετε στο μπολ το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
  •  Βήμα 5Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
  •  Βήμα 6Ύστερα, βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
  •  Βήμα 7Τα αλευρώνετε, τα βουτάτε στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στη γαλέτα.
  •  Βήμα 8Τα απλώνετε σε μια πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα έχετε στη διάθεσή σας (αν έχετε 1 ώρα, τόσο το καλύτερο).
  •  Βήμα 9Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά.
  •  Βήμα 10Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρετε ζεστούς (ή ξαναζεσταμένους για λίγο στο φούρνο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here