Μία ιδιαίτερη συνταγή: Πατατόπιτα κουρού με λουκάνικα!

Μία ιδιαίτερη συνταγή: Πατατόπιτα κουρού με λουκάνικα!

Η πατατόπιτα κουρού είναι μια τραγανή πίτα με λουκάνικα που μπορεί να σερβιριστεί πριν το κυρίως πιάτο ως ορεκτικό.

Για την πατατόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο ‏Φύλλο κουρού
  • 4 μεγάλες βρασμένες ‏Πατάτες
  • 4 τεμ ψιλοκομμένα ‏Λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 ψιλοκομμένο ‏Κρεμμύδι ξερό
  • 400 γρ θρυμματισμένη ‏Τυρί φέτα
  • 2 τεμ ‏Αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας ‏Βούτυρο
  • 150 ml ‏Γάλα
  • ‏Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες και τις πολτοποιείτε με το πιρούνι. Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετεε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, το ένα αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό (κρατάτε τον κρόκο του για το τέλος), προσθέτετεε το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λουκάνικο, την φέτα θρυμματισμένη και τις πολτοποιημένες πατάτες και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζετε το ένα φύλλο κουρού. Απλώνετε την γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο.

Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια κι αλείφετε με τον κρόκο αυγού που κρατήσατε, αραιωμένο με λίγο λάδι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και είναι έτοιμη να την απολαύσετε.