Πίτα κοσμιρή: Εύκολη και νόστιμη κουρκουτόπιτα από την Ήπειρο για να φάτε κάτι στα γρήγορα

Επιθυμείτε να κάνετε μία σπάνια και παραδοσιακή πίτα. Μία πίτα, την οποία τρώγατε μόνο από τα χεράκια της γιαγιάς σας;

Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει λύση. Σε περίπτωση που έχετε καταγωγή από κάποιο χωριό της Ηπείρου, τότε ζήσατε τέλεια παιδικά χρόνια.

Αυτό, διότι η γιαγιά σας είχε τη μαγική συνταγή. Έτσι, έφτιαχνε μία υπέροχη, αλμυρή, γευστική και παραδοσιακή πίτα. Αυτή ήταν η Ηπειρωτική κοσμιρή, της οποίας η μαγική συνταγή της βρίσκεται παρακάτω.

Γι’ αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Καλή όρεξη!

Ηπειρώτικη κοσμιρή – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Ηπειρώτικη κοσμιρή – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

  •   3 φλυτζάνια αλεύρι.
  •   4 αυγά.
  •   1 λίτρο φρέσκο γάλα.
  •   1/2 κιλό τυρί φέτα.
  •   Αλάτι.
  •   Πιπέρι.
  •   Ελαιόλαδο για το ταψί.

* Σημείωση: Τα προαναφερθέντα υλικά αφορούν ταψί, το οποίο έχει μεσαίο μέγεθος.

Ηπειρώτικη κοσμιρή: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε με σύρμα, τα αυγά, με το γάλα.

– Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

– Προσθέτουμε λίγο/ λίγο, το αλεύρι. Σκοπός είναι να γίνει σαν χυλός. (σ.σ. δηλαδή όπως στις τηγανίτες).

– Σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

– Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.

– Τοποθετούμε στο φούρνο για να κάψει καλά.

– Προσθέτουμε τον χυλό.

– Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο, μέχρι να πάρει, το επιθυμητό χρώμα.