Πιτσόψωμο από τον Άκη

Το τι γεύση ψωμιού θα χρησιμοποιήσετε δεν παίζει πολύ ρόλο και έχει να κάνει με το τι σας αρέσει…

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ο τρόπος που το φτιάχνουμε.

 Βασικά φτιάχνουμε ένα τυρόψωμο χωρίς να χρειαστεί να ψήσουμε το ψωμί.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
  • Παίρνουμε το ψωμί και με ένα κοφτερό πριονωτό μαχαίρι κόβουμε παράλληλες φέτες σε απόσταση περίπου 1-1,5 εκ. η μία από την άλλη χωρίς να φτάνουμε μέχρι κάτω. Δεν χωρίζουμε το καρβελάκι μας, απλά το χαράζουμε μέχρι την κόρα της κάτω μεριάς (η οποία κρατάει το ψωμί μας ενωμένο). Γυρνάμε το ψωμί κατά 90 μοίρες και κάνουμε πάλι χαρακιές κάθετες στις προηγούμενες.
  • Έτσι λοιπόν έχουμε ένα καρβελάκι που είναι πια σαν σκακιέρα και μπορούμε σηκώνοντάς το να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του.
  • Το τοποθετούμε πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ. Με τον τρόπο αυτό «χωρίζουν» τα τετράγωνα κομμάτια και είναι πιο εύκολο να το γεμίσουμε.
  • Βάζουμε λοιπόν τα τυριά, τα αλλαντικά, βασιλικό, θυμάρι και την κέτσαπ ανάμεσα στις «φέτες».
  • Είναι διασκεδαστικό να παραφορτώνουμε και να παραχώνουμε υλικά εκεί μέσα γιατί όταν ψηθεί στον φούρνο και λιώσουν τα τυριά θα μπορούμε να κόβουμε τα κομμάτια με το χέρι μας και να είναι νόστιμα και γεμάτα ένταση.
  • Ριχνουμε λίγο βούτυρο πάνω στο γεμισμένο καρβελάκι.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τα κομμάτια της ντομάτας, βασιλικό, θυμάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα βάζουμε πάνω από το ψημένο καρβέλι μας.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα, φέτα, τσένταρ ακόμα και blue cheese!!!

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here