Πίτσα λαχανικών και τυρί κρέμα χωρίς ψήσιμο

Φτιάξτε νόστιμη πίτσα λαχανικών με τυρί κρέμα και μαγιονέζα.

Η πίτσα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Και μάλιστα είναι μια καλή επιλογή για εκείνη την ημέρα που εμείς οι μαμάδες δεν προλαβαίνουμε να βάλουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά ή βρε αδερφέ βαριόμαστε να μαγειρέψουμε.

Κάποιοι θα πουν ότι η πίτσα είναι ανθυγιεινή μιας και έχει λιπαρά υλικά (τυρί, ζαμπόν, μπέικον) όμως αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια πίτσα λαχανικών, απολαμβάνοντας έτσι το αγαπημένο σας junk food στην πιο υγιεινή του εκδοχή.

Επιπλέον; Αυτή η πίτσα τρώγεται κρύα. Μάλιστα, κρύα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ψήσετε τη ζύμη, πριν αρχίσετε να προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχταριστά υλικά.

Δείτε πώς θα φτιάξετε μια εύκολη πίτσα λαχανικών για βραδινό ή για το πάρτυ που ετοιμάζετε.

Προετοιμασία: 40′
Eκτέλεση: 15′

Υλικά

για την ζύμη πίτσα

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μερίδα (1 τετραγωνάκι) νωπή μαγιά
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.

γ. ζάχαρη
70 ml νερό χλιαρό
λίγο αλάτι
για τη γαρνιτούρα
1 κούπα μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 κούπα ντομάτα κομμένη καρέ

1 κούπα κουνουπίδι ψιλοκομμένο
1 κούπα πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα τριμμένο καρότο
2 πακέτα τυρί κρέμα
1 κούπα μαγιονέζα
1 κούπα τριμμένο τυρί της επιλογής σας

Βήματα
για τη ζύμη

Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα με τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και ανοίξτε μια τρύπα στη μέση του μπολ. Ρίξτε το αλάτι, το λάδι και σιγά σιγά το υγρό μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύετε συνεχώς με τα χέρια. Μόλις βάλετε όλο το υγρό μείγμα αρχίστε να ζυμώνετε πολύ καλά. (Αν έχετε μεγάλο μίξερ, βάλτε το εκεί και ζυμώστε με τον γάντζο).

Πάρτε τη μαλακή σας ζύμη, κάντε τη μπάλα, λαδώστε τη και βάλτε τη σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα από πάνω, για να ξεκουραστεί. (20 με 30 λεπτά θα τα χρειαστείτε σίγουρα)

Αφού φουσκώσει, απλώστε τη στο ταψάκι σας και αφήστε τη για ακόμη μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Με ένα πιρούνι τρυπήστε τη ζύμη και ψήστε τη μέχρι να έχει ένα χρυσαφί χρώμα.

Μόλις η ζύμη σας ψηθεί, αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει καλά και αρχίστε τη διακόσμηση με τα υπόλοιπα υλικά.

για την πίτσα

Χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και λίγη ρίγανη. Μόλις δημιουργήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, απλώστε το επάνω από τη ζύμη.

Βάλτε τα λαχανικά ένα-ένα από πάνω και τέλος ρίξτε το τριμμένο τυρί.
Σκεπάστε με μια μεμβράνη τροφίμων και βάλτε την πίτσα σας στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάλτε από το ψυγείο, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε τη.

Δείτε επίσης