20/04/2024
18.1 C
Serres

Ψωμάκια μπριός από πατάτα: Εύκολα, νόστιμα και μαλακά σαν αφρός

Array

Τα ψωμάκια μπριός είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις αφράτα σάντουιτς με φρέσκα υλικά.

Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και πλέον έχεις έναν πολύ καλό λόγο για να φτιάξεις μπέργκερ στα παιδιά σου, αλλά και αφράτα σάντουιτς για το πρωινό σου.

Γίνονται πεντανόστιμα και είναι μαλακά σαν αφρός! Ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει την συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και θέλεις μόνο 10 λεπτά για να τα προετοιμάσεις. Τα αφήνεις να φουσκώσουν για μια ώρα και ύστερα ψήνεις τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Αυτά τα αφράτα ψωμάκια από πατάτα θα σε τρελάνουν!

Διαβάσε τι χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις:

procredit bank serres epimelitirio

400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 γρ. αλεύρι, για ψωμιά
230 ml νερό, χλιαρό
165 γρ. πουρέ πατάτας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra, για το άλειμμα των ψωμιών
35 ml γάλα, χλιαρό
3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. μαγιά, ξερή
1+¼ κ.γ. αλάτι
1 αυγό, medium

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τον πουρέ, το αυγό, το βούτυρο, το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα λείο ζυμάρι.


Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Έπειτα, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας μας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκια. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το κάθε ζυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους διότι θα φουσκώνουν, καλύπτουμε με μεμβράνη ή με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα.

Ύστερα, ψήνουμε τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφουμε τα ψωμάκια με λιωμένο βούτυρο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Τιp: Ο πουρές πατάτας πρέπει να είναι κρύος για να μην ψηθεί το αυγό.

Δείτε επίσης


Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Η κα.Μητλιάγκα μέμφεται τους συμβασιούχους

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 17/4/2024 παρέμβαση έκαναν οι «συμβασιούχοι Covid», που εδώ και 4 χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο...

Στη Θεσσαλονίκη η 1η σύσκεψη “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”

Πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024) στην κατάμεστη αίθουσα της επιθεώρησης πολιτισμού “ΕΝΕΚΕΝ” στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη οργανωτική σύσκεψη των “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”. Εισηγητής...

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Οι προεκλογικές επισκέψεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών στο Νομό Σερρών συνεχίζονται με τις επισκέψεις των Αθανάσιου Εξαδάχτυλου τη Κυριακή και της Βίκυς Φλέσσα τη Δευτέρα. Στα...

Έλλη Στάη: Αποκαλύπτει την ηλικία της και ότι περιμένει το τρίτο της εγγόνι

Η γνωστή δημοσιογράφος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Η Έλλη Στάη βρέθηκε καλεσμένη στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Πέμπτης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και τον Βούδα – Προσκυνάω και τους 2

«Η πίστη είναι πολύ σημαντική» Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο και εξέφρασε τα δικά του «πιστεύω» σχετικά με...

Πειραιάς: 5χρονη πήγε στο νοσοκομείο με πόνους και κατήγγειλε πως την κακοποίησε ο πατέρας της

Μία 5χρονη μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» συνοδευόμενη από την μητέρα της διότι είχε πόνους στην περιοχή του...

Νικολέττα Βλαβιανού: «Καλό είναι οι γυναίκες καριέρας να κάνουν παιδιά νωρίς γιατί μετά δεν έχουν αντοχές»

Η Νικολέττα Βλαβιανού και η κόρη της, Μαρία Μαρκέτου, μίλησαν - μεταξύ άλλων - για τη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει δεδομένου ότι η...

Συνέχισε να διαβάζεις