To θρυλικό «Ρατατούι» από τα χέρια του Άκη

Ρατατούι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα σκόρδα σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
  • Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρουμε το ψωμί με το ρατατούι, τη μυζήθρα, βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here