Σαλάτα με μαύρες φακές του Άκη

Πως να φτιάξετε μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη διαιτητική σαλάτα που περιέχει πολύ πρωτεΐνη.

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

Δυσκολία: Εύκολο

Συστατικά:

  • 200 γρ. φακές μαύρες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. φέτα
  • 200 γρ. σπανάκι baby, bab
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές και γεμίζουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται εντελώς οι φακές.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με καθαρό νερό ώστε να καλύπτει τις φακές, και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν οι φακές σε δυνατή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε λεπτές φέτες 1-2 χιλ. το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τις μισές φέτες σε μισοφέγγαρα.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει.
  • Σουρώνουμε τις φακές, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, και τις ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Διαβάστε επιπλέον συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη: