20/04/2024
11.5 C
Serres

Λαχταριστοί Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού!

Array

Υλικά

Μερίδες: 4 μεριδες (20-22 τμχ.)

Για τους ντοματοκεφτέδες

  •  500 γρ. ντομάτες, καλά πλυμένες
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  περίπου 100 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί, βλ. διαδικασία)
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού ξίδι

Διαδικασία

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Για να ετοιμάσουμε τους ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, ξεκινάμε από τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε την σάλτσα στο ψυγείο.

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού πρώτα κόβουμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις χαράσσουμε ελαφρώς στο κάτω μέρος.
  2. Τις ζεματάμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αμέσως τις βάζουμε σε νερό με πάγο.
  3. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά τους, και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  5. Τις μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι κοσκινισμένο χρειαστεί, ώστε να σφίξει το μείγμα.
  7. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και να σφίξει.
  8. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε με ένα κουτάλι σούπας κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  10. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  11. Σερβίρουμε τους κεφτέδες χλιαρούς, με τη σάλτσα γιαουρτιού σε μπολάκι.

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έλλη Στάη: Αποκαλύπτει την ηλικία της και ότι περιμένει το τρίτο της εγγόνι

Η γνωστή δημοσιογράφος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Η Έλλη Στάη βρέθηκε καλεσμένη στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Πέμπτης...

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν, τόνισε Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο πολιτισμός κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας...

Τάσος Χαλκιάς: «Πηγαίνω στο βουνό και ουρλιάζω, είναι ανακουφιστικό»

O αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νεανικά του χρόνια τα οποία όπως είπε αναπολεί αλλά δεν θα επέστρεφε σε αυτά και αποκάλυψε πως...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή, είχε την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας. Ο κ....

Τατουάζ, τεpάστιες βλεφαρίδες, έχει μείνει μıσή: Αγνώρıστη η Mαριτίνα Ντενίση στη νέα φώτο, όλοι πρόσεξαν κάτι

Η Μαριτίνα Ντενίση δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία η επιδερμίδα της φαίνεται να έχει μόνο μια ελαφριά βάση, επιτρέποντάς μας να...

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα-ΠΣ Σερρών, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ασχοληθεί εκ νέου με θέματα που αφορούν την...

Συνέχισε να διαβάζεις