Σοκολατένια γκρανόλα από τον Άκη

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα super πρωινό! 

Συστατικά

  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο +έξτρα για το άλειμμα
  • 400 γρ. βρόμη
  • 80 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 50 γρ. λιναρόσπορο
  • 150 γρ. ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι
  • 50 γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

  • γάλα
  • γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με λίγο βούτυρο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την καρύδα, τον λιναρόσπορο και τους ξηρούς καρπούς με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταγόνες κουβερτούρας μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μπολ με τα υγρά μέσα στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, το ισιώνουμε ώστε να είναι παντού το ίδιο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, το ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και το βάζουμε στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, επάνω σε μια σχάρα.
  • Όταν κρυώσει καλά προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και φυλάμε σε ένα κλειστό δοχείο.
  • Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: