Σοκολατένιο γεμιστό Oreo κέικ

Σοκολατένιο γεμιστό Oreo κέικ

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από ένα υπέροχο σοκολατένιο γεμιστό με μπισκότα Oreo κέικ;

Αν όχι σας δίνουμε μια συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) με γέμιση και γαρνίρισμα κρέμας σαντιγί με ψιλοκομμένα μπισκότα όρεο.

Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ/παντεσπάνι:
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 5 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη κρέμα:
  • 50 μπισκότα όρεο
  • 4½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ/παντεσπάνι:

 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί, διαστάσεων 23 εκ.

 Κοσκινίζετε το αλεύρι,

το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι,

τα αναμιγνύετε σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι,

χαμηλώνετε τη ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ.

Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί για 15 λ να σταθεί.

Μετά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


Για τη κρέμα γέμισης και κάλυψης:

 Κόψτε 6 μπισκότα όρεο στη μέση και αφήστε τα στην άκρη. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα όρεο σε κομματάκια 5-6 χιλιοστών.

Χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί τα 2 φλ. τσαγιού κρύας κρέμας γάλακτος.

Γεμίζετε 1 φλ. τσαγιού με τη σαντιγί και το κρατάτε στο ψυγείο για τη διακόσμηση.

Αφήνετε την υπόλοιπη σαντιγί στην άκρη.


Βάζετε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα 2½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε και αυτά σε πηχτή σαντιγί.

Ενώνετε σε ένα μπολ και τις δύο σαντιγί (αυτή που φτιάξατε δεύτερη με αυτή που έχετε στην άκρη)

και τα ψιλοκομμένα κομμάτια όρεο και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ για να ενσωματωθούν.

Για τη συναρμολόγηση:

 Κόβετε το κρύο πλέον κέικ, οριζόντια στη μέση, με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι και τοποθετείτε το κάτω μέρος (τη βάση του κέικ) σε πιατέλα.

Απλώνετε από πάνω το 1/3 του μείγματος σαντιγί μπισκότων και σκεπάζετε με το άλλο μισό κέικ.

Αλείφετε στην κορυφή και γύρω γύρω περιμετρικά με το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί μπισκότα.

Βάζετε το κέικ στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

Μόλις κρυώσει παίρνετε το 1 φλ. τσαγιού σαντιγί που έχετε κρατήσει στο ψυγείο

και κάνετε γύρω γύρω στη κορυφή 12 ροζέτες με ένα κορνέ και διακοσμείτε πάνω σε κάθε ροζέτα με τα όρεο που κόψατε στα 2 και που κρατήσατε στην άκρη.