Σπιτικό παγωτό Nutella με 2 υλικά

Σπιτικό παγωτό Nutella με 2 υλικά

Υλικά

600 ml κρέμα γάλακτος [Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.]

400 γρ. Nutella ή Μερέντα

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. [ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας]

ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη.

Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος

και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.

Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα

ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας

ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.