24/04/2024
12.1 C
Serres

Σπιτικό παγωτό φιστίκι από τον Άκη

Array

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο, παγωτό καφέ και παγωτό amaretto!

  • ​Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα την πάστα φιστίκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και λιωμένη κουβερτούρα, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 10 κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. φιστίκια, σε πάστα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της...

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και...

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κύπρος: «Μέκκα» του παγκόσμιου διαδικτυακού πορνό – Στο μικροσκόπιο της Βουλής πέντε εταιρείες

Διεθνείς κολοσσοί παραγωγής και διανομής διαδικτυακού πορνό, όπως η Pornhub και η xHamster, έχουν έδρα τη Λευκωσία και τη Λεμεσό Έπρεπε να τεθεί κάτω από...

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο – Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Φωτιά ξέσπασε το νησί της Πάρου και συγκεκριμένα στην περιοχή Ελήτας περίπου 2 χλμ. ανατολικά της Παροικιάς – Μήνυμα από το 112 Έχουν αποσταλεί και...

Ζήνα Κουτσελίνη: Πήραν φωτιά τα μαλλιά της όταν έσβηνε τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων

Απρόοπτο για τη Ζήνα Κουτσελίνη στον αέρα του «Αλήθειες με τη Ζήνα» όταν η παρουσιάστρια πήγε να σβήσει τα κεράκια σε μία από τις...

Συνέχισε να διαβάζεις