Σπιτικό ψωμί με μπίρα

Σπιτικό ψωμί με μπίρα

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτί μπίρα (330-350ml)

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε.

Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα.

Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Η ζύμη θα είναι σχετικά κολλώδης.


Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα.

Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.


Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βούτυρο, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.