Πίτσα σπέσιαλ για παιδιά και… μεγάλα παιδιά

Η πιο εύκολη σπιτική πίτσα σπέσιαλ που αγαπούν τα παιδιά. Φτιάξτε τη μαζί τους!

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. χλιαρό γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγα φρέσκα βότανα ή αποξηραμένα

Για τη σάλτσα

  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό

Για τη γέμιση

  • φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 1 παριζάκι
  • 5-6 φέτες κασέρι
  • 1 κομμάτι μοτσαρέλα μπαστούνι
  • πιπεριά πράσινη

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη σπιτική σπέσιαλ πίτσα για παιδιά, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
  • Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
  • Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος, με φέτες πιπεριάς.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.

Για τη σπιτική σάλτσα

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού.
  • Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Διαβάστε επιπλέον συνταγές: