Συνταγή για σπιτικές καριόκες από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για σπιτικές καριόκες από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε το αγαπημένο σας κέρασμα με μπισκότα, ξηρούς καρπούς και οτιδήποτε σας έχει περισσέψει εύκολα και γρήγορα

Συστατικά

  • 100 γρ. καρύδια
  • 225 γρ. πτι μπερ
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 10 γρ. κονιάκ
  • 15 γρ. κακάο
  • 350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κοφτή κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  • Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε σε μία διάφανη μεμβράνη.
  • Με τα χέρια μας το απλώνουμε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη.
  • Ανοίγουμε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.
  • Τυλίγουμε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
  • Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
  • Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο.
  • Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

via

Related posts

Read previous post:
Αυτό το κείμενο είναι για όσους έχουν περάσει κατάθλιψη.

Στην εποχή μας, φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr