24/04/2024
12 C
Serres

Συνταγή για αδιανόητα αφράτα κεφτεδάκια με ούζο -Το κόλπο για να είναι τραγανά

Array

Αν οι μεζέδες είχαν εκπρόσωπο, τότε αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια θα ήταν σίγουρα ο πιο άξιος εκπρόσωπός τους.

Τα κεφτεδάκια μπορεί να μοιάζει απλό, όμως για να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα απαιτείται συνδυασμός καλών υλικών, σωστής διαχείρισης και κάποιων μικρών μυστικών για να πάρει κανείς την τέλεια υφή.

Μάθαμε λοιπόν πως καταβρέχοντας τα
κεφτεδάκια πριν τα ρίξετε στο τηγάνι θα πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα τραγανότητας στο πιάτο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Νερό και λάδι σημαίνει πιτσίλισμα και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

Όπως θα δείτε στα υλικά παρακάτω, τρίβουμε έναν κύβο λαχανικών στη ζύμη του κιμά, που θα κάνει τα κεφτεδάκια πεντανόστιμα, χωρίς να υπερτερεί κάποιο άρωμα ή γεύση έναντι άλλου σε κάθε μπουκιά.

Επίσης, προσθέτουμε στον κιμά ούζο, που επίσης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αρώματος, ενώ συμβάλλει σε πιο αφράτο αποτέλεσμα στη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά για κεφτεδάκια

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών τριμμένο
4 κλωνάρια δυόσμο
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι & πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι, σε μια λεκάνη. Φροντίζουμε να έχουμε τρίψει το κρεμμύδι και το σκόρδο στο χοντρό του τρίφτη, να ψιλοκόψουμε τον δυόσμο, κρατώντας μόνο τα φύλλα του.

Ζυμώνουμε τον κιμά για να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες μεγέθους μπάλας του γκολφ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.


Σε ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι και κυλάμε δόσεις-δόσεις τα κεφτεδάκια να αλευρωθούν.
Τοποθετούμε σε σουρωτήρι, που να χωρά σε μπολ με νερό, και βυθίζουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια στο νερό, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και απόσυρε αμέσως. Πέρασε τα κεφτεδάκια άλλη μια φορά από το αλεύρι.

Τοποθέτησε τα κεφτεδάκια με προσοχή στο καυτό λάδι και ψήσε για 2 λεπτά. Γύρισε από την άλλη για ακόμη 2 λεπτά και απόσυρε σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε ακόμα


Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της...

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και...

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τεpάστια ανησuχία για την δημοσία υγεία – Auτή είναι η νέα πανδημία που έpχεται – «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ 

Ο επικεφαλής επιστήμονας εκφράζει φόβους για την παραλλαγή H5N1 που έχει «εξαιρετικά υψηλό» ποσοστό θνησιμότητας στους ανθρώπους Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχίες για την εξάπλωση της γρίπης των...

Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος που δημιούργησε τον περιβόητο οίκο Bulgari

Ένας αργυροχρυσοχόος καταφτάνει οικογενειακώς στη Ρώμη από ένα ηπειρώτικο χωριουδάκι της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας το 1881 και ανοίγει ένα μαγαζάκι ίδιο με αυτό της παραδοσιακής...

Στάζει μέλι η Βίσση για τον Καρβέλα: «Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω»

Η Άννα Βίσση αναφέρθηκε στο αν θα είναι στην κριτική επιτροπή του «Voice», στη Eurovision αλλά και στον Νίκο Καρβέλα. «Κούραση, όλα καλά, όλα ωραία», είπε αρχικά. Για τη Eurovision, η...

Συνέχισε να διαβάζεις